Verkkokaupan edrinks.fi henkilötietojen vastuullinen käsittelijä on EDRINKS OÜ (rekisterikoodi 12105537), osoite Siduri 3, Tallinna, Viro, 11313, puh. +372 553 1236 ja sähköpostiosoite info@edrinks.fi.

Millaisia henkilötietoja verkkokaupassa käsitellään?

  • nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite

  • tuotteiden toimitusosoite

  • pankkitilin numero

  • tuotteiden ja palveluiden hinta, maksuihin liittyvät tiedot, tuotetiedot ja tuoteluokat

Miksi näitä henkilötietoja tarvitaan ja käsitellään?

Henkilötietoja tarvitaan asiakkaan tilausten käsittelyyn ja toimituksiin. Ostohistorian tietoja (päivämäärä, tuotteet, määrä, asiakastiedot) käytetään ostettujen tuotteiden ja palveluiden yhteenvedon laatimiseen ja tuotteiden kysynnän analysointiin.

Pankkitilin numeroa tarvitaan, kun asiakkaalle mahdollisesti palautetaan tilauksiin liittyviä maksuja. Muita henkilötietoja, kuten sähköpostiosoitetta, puhelinnumeroa ja asiakkaan nimeä tarvitaan asiakaspalvelua varten. Verkkokaupan käyttäjän IP-osoitetta ja muita verkkotunnistimia (evästeitä) käsitellään verkkokaupan palvelun kehittämiseen ja käyttäjien tilastointiin.

Oikeudellinen perusta

Henkilötietojen käsittely tapahtuu asiakkaan kanssa solmitun sopimuksen täyttötarkoituksessa sekä oikeudellisen velvoitteen täyttämiseksi, kuten esimerkiksi kirjanpitoa ja mahdollisten kuluttajariitojen ratkaisemista varten.

Kenelle henkilötietoja toimitetaan?

HUOM! Toistaiseksi tuotteiden kuljetus Suomeen on poissa käytöstä. Ainoa toimitusmahdollisuus on nouto Kalamajan myymälästämme. Voit halutessasi järjestää tuotteille itse kuljetuksen Suomeen, jolloin sinun tulee olla meihin yhteydessä tuotteiden luovuttamiseksi kuljetuspalvelun tarjoajalle.

Henkilötietoja toimitetaan verkkokaupan asiakastuessa työskenteleville henkilöille ostojen ja ostohistorian hallinnointiin sekä ongelmatilanteiden ratkaisua varten.

Asiakkaan nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja tiedot tilatuista tuotteista toimitetaan kuljetuspalvelun tarjoajalle. Jos kyseessä on asiakkaan osoitteeseen toimitettava lähetys, toimitetaan lähettipalvelulle myös asiakkaan osoite.

Mikäli verkkokaupan kirjanpidon hoitaa ulkopuolinen palveluntarjoaja, toimitetaan henkilötiedot palveluntarjoajalle kirjanpidon hoitamista varten. Uutiskirjeen lähettämiseen tarvittavia tietoja lähetetään ulkopuoliselle palveluntarjoajalle (Sensmaily OÜ, Paldiski maantee 29, 10612 Tallinna).

Turvallisuus ja tietoihin pääsy

Henkilötietoja säilytetään palvelimilla, jotka sijaitsevat Euroopan unionin jäsenmaan tai Euroopan unionin talousalueeseen liittyneiden maiden alueella.

Edrinks OÜ:n palvelinpalvelun tarjoaja on Elkdata OÜ, Telliskivi 60/2, korpus A, 10412 Tallinna, Viro.

Henkilötietoihin pääsy on verkkokaupan työntekijöillä, jotka saavat tutustua henkilötietoihin ratkaistakseen verkkokaupan käyttöön liittyviä teknisiä kysymyksiä ja toimivat asiakaspalvelutehtävissä.

Verkkokauppa käyttää asianmukaisia fyysisiä, järjestelmällisiä ja tietoteknisiä turvakeinoja suojatakseen henkilötietoja sattumanvaraiselta tai laittomalta hävittämiseltä, katoamiselta, muuttamiselta, julkistamiselta tai luvattomalta pääsyltä niihin.

Toimitettaessa henkilötietoja eteenpäin verkkokaupan valtuutetuille käsittelijöille (esimerkiksi kuljetuspalvelun ja palvelintilan tarjoaja) henkilötietojen käsittely tapahtuu verkkokaupan ja valtuutetun käsittelijän välillä solmittujen sopimusten perusteella. Valtuutetut käsittelijät ovat velvollisia takaamaan henkilötietojen käsittelyssä asianmukaiset suojakeinot.

Henkilötietoihin tutustuminen ja niiden korjaaminen

Henkilötietoihin saa tutustua ja niihin voi tehdä korjauksia verkkokaupan käyttäjätilillä. Jos osto on suoritettu ilman käyttäjätiliä, henkilötietoihin voi tutustua asiakastuen välityksellä.

Suostumuksen peruminen

Mikäli henkilötietojen käsittely tapahtuu asiakkaan suostumuksen perusteella, asiakkaalla on oikeus perua suostumuksensa ilmoittamalla siitä asiakastuelle sähköpostitse info@drinks.fi.

Henkilötietojen säilyttäminen

Verkkokaupan asiakastilin sulkemisen yhteydessä henkilötiedot poistetaan, pois lukien siinä tapauksessa, että tällaisia tietoja täytyy säilyttää kirjanpitoa varten tai kuluttajariitojen ratkaisemiseksi.

Mikäli osto on suoritettu verkkokaupassa ilman asiakastiliä, ostohistoriaa säilytetään kolme vuotta.
Maksuihin ja kuluttajariitoihin liittyvien kiistojen yhteydessä henkilötietoja säilytetään vaateen täyttämiseen tai vanhenemismääräajan loppuun saakka (kolme vuotta).

Kirjanpidon kannalta tarpeellisia henkilötietoja säilytetään seitsemän vuotta.

Henkilötietojen poistaminen

Henkilötietojen poistamiseksi tulee ottaa yhteyttä asiakastukeen sähköpostitse info@edrinks.fi. Poistamisanomukseen vastataan viimeistään kuukauden kuluessa ja täsmennetään tietojen poistamiseen kuluva aika.

Suoramarkkinointitiedotteet

hköpostiosoitetta ja puhelinnumeroa käytetään suoramarkkinointiviestien lähettämiseen, mikäli asiakas on antanut tähän suostumuksensa. Mikäli asiakas ei halua saada suoramarkkinointiviestejä, hänen tulee valita sähköpostikirjeen otsakkeessa oleva viite tai ottaa yhteyttä asiakastukeen.

Uutiskirjeen lähettämisessä käytetään ulkopuolista palveluntarjoajaa (Sensmaily OÜ, Paldiski maantee 29, 10612 Tallinna)

Kiistojen ratkaiseminen

Henkilötietojen käsittelemiseen liittyvien kysymysten ja kiistojen ratkaiseminen tapahtuu asiakastuen kautta info(at)edrinks.fi tai puhelimitse +372 553 1236. Valvontaviranomainen on Viron tietosuojavirasto (Eesti Andmekaitse Inspektsioon) info(at)aki.ee.


Suostun
Henkilötietoja tarvitaan asiakkaan tilausten käsittelyyn ja toimituksiin. Ostohistorian tietoja (päivämäärä,
tuotteet, määrä, asiakastiedot) käytetään ostettujen tuotteiden ja palveluiden yhteenvedon laatimiseen ja
tuotteiden kysynnän analysointiin. Henkilötietojen käsittely