eDrinks.fi on alkoholijuomien myyntiin keskittynyt verkkokauppa, jonka omistaa virolainen yhtiö eDrinks OÜ (rek.nro 12105537, jatkossa ”eDrinks.fi”). Verkkokaupan veroedustajana Suomessa toimii Capstock Oy (arvonlisäverotunnisteen nro. 2293449-6, Capstock Oy:n valmisteveronumero Verohallinnon pitämässä rekisterissä on FI22934496C00). eDrinks OÜ on verovelvollinen Suomeen myytävistä tuotteista. eDrinks OÜ on vähittäiskauppaa harjoittava yritys.

Nämä palvelun käyttöehdot ovat eDrinks.fi verkkokaupan ja sen asiakkaiden (jatkossa ”asiakkaat” tai ”asiakas”) välisten kauppasopimusten perustana. Käyttöehdot eivät rajoita Suomessa voimassa olevia kuluttajansuojalain säädöksiä.

eDrinks.fi pidättää oikeuden muuttaa palvelun käyttöehtoja yksipuolisesti ja ilman ennakkoilmoitusta. Käyttöehdot ovat voimassa aina tilauksen tekohetkellä olevassa sanamuodossa. Mikäli tilausta koskeviin lakeihin tai asetuksiin tulee muutoksia, ne astuvat voimaan välittömästi, ellei laissa tai asetuksissa määrätä toisin.

eDrinks.fi myy tuotteita sekä yksityisille kuluttajille että yrityksille. Yritysten välisessä kaupassa noudatetaan samoja käyttöehtoja kuin kuluttajakaupassa ja muilta osin, kuin näissä käyttöehdoissa on mainittu, noudatetaan Viron tasavallan sekä Euroopan unionin lakeja.

eDrinks.fi -verkkokaupan ja asiakkaan välinen kauppasopimus ja oikeus tuotteiden omistukseen astuvat voimaan sinä hetkenä, jona tilaus on vastaanotettu edrinks.fi-verkkokaupassa. Puutteellisten toimitusten, viranomaisten antamien tai ulkomaankauppaa koskevien rajoitusten vastuu rajoittuu tilauksen mitätöimiseen ja maksun palautukseen.

eDrinks.fi myy tuotteita vain 20 vuotta täyttäneille asiakkaille. Verkkosivustolla ostoa tehdessä asiakas vakuuttaa olevansa vähintään 20 vuotias. Samalla vakuutetaan, että maksamiseen käytettävä luottokortti tai pankkitili kuuluvat asiakkaalle. Kunkin asiakkaan ikä tarkistetaan tuotteiden luovutuksen yhteydessä. Kuljetusyhtiö voi kieltäytyä luovuttamasta tuotteita, mikäli asiakas ei pysty todistamaan ikäänsä. Tällaisessa tapauksessa sekä eDrinks.fi että kuljetusyhtiö eivät ole velvollisia palauttamaan tuotteiden hintaa tai toimituskuluja.

eDrinks.fi pidättää oikeuden rajoittaa toimitettavien tuotteiden määrää tavallisuudesta poikkeavien isojen tilausten yhteydessä. Lisäksi mikäli tuotteet on valmistettu erityisesti asiakkaan tilausta varten, asiakkaan tulee korvata tilattu tai käsitelty tuote sekä tilauksen mitätöinnistä aiheutuneet mahdolliset lisäkustannukset kokonaisuudessaan.

Toimitukset asiakkaalle

HUOM! Toistaiseksi tuotteiden kuljetus Suomeen on poissa käytöstä. Ainoa toimitusmahdollisuus on nouto Kalamajan myymälästämme. Voit halutessasi järjestää tuotteille itse kuljetuksen Suomeen, jolloin sinun tulee olla meihin yhteydessä tuotteiden luovuttamiseksi kuljetuspalvelun tarjoajalle. 

Tuotteiden tilauksen jälkeen eDrinks.fi lähettää asiakkaalle kolme sähköpostiviestiä:

  1. Tilauksen vastaanottaminen

  2. Maksun saapuminen

  3. Tuotteiden luovuttaminen asiakkaan valitsemalle lähetille kuljetusta varten. Kun tuotteet on lähetetty varastosta, kuljetusta voi seurata verkossa lähetin verkkosivulta.

Tuotteet toimitetaan Suomeen JetExpressin tai muun asiakkaan valitseman lähettipalvelun välityksellä (jatkossa ”lähetti”). Tilatut tuotteet toimitetaan lähetin välityksellä 2-4 arkipäivän kuluessa maksun vastaanoton jälkeen.

Asiakkaan valitsema kuljetusyhtiö toimittaa tuotteet tilauksessa ilmoitettuun osoitteeseen Suomessa. Tuotteiden luovuttamisen tarkka aika sovitaan asiakkaan kanssa puhelimitse. Mikäli lähetti ei tavoita asiakasta, lähetetään asiakkaalle tekstiviesti. Toimituksia tehdään arkipäivisin klo 10:00-17:00 välisenä aikana. Jos asiakas haluaa poiketa toimitusajoista, voi niistä sopia olemalla suoraan yhteydessä lähettiin joko sähköpostitse JetExpressin osalta info@kuller.ee  (+372 646 3222), tai vastaavasti asiakkaan valitseman lähetin antamiin yhteystietoihin. Helsingin, Espoon ja Vantaan alueilla on mahdollista sopia myöhemmästä toimitusajasta. Tiedustele muita kuljetusvaihtoehtoja henkilökunnaltamme: info@edrinks.fi 

Asiakas vastaa antamiensa henkilötietojen, osoitteen ja puhelinnumeronsa oikeellisuudesta. eDrinks.fi ja lähetti eivät vastaa toimituksen viivästyksistä tai muista virheistä, jotka johtuvat asiakkaan antamista virheellisistä tilaustiedoista.

Mikäli tuotteet ovat vahingoittuneet kuljetuksessa, tulee vahingot sekä niiden mahdollinen syy todeta heti lähetin läsnäollessa ja lähettää vahingoittuneista tuotteista tilausnumero, valokuva ja selostus sähköpostitse kuljetusyhtiön osoitteeseen JetExpressin osalta info@kuller.ee  (+372 646 3222), tai vastaavasti asiakkaan valitseman lähetin antamaan sähköpostiosoitteeseen, sekä osoitteeseen info@edrinks.fi.

Lähetti vastaa tuotteiden toimituksesta ehjänä perille, jolloin tuotteilla tulee olla sama kaupallinen ulkonäkö kuin eDrinks.fi verkkokaupassa kuvattuna. Mikäli tuote on rikkoutunut tai vahingoittunut kuljetuksen aikana, se vaihdetaan joko uuteen tai hyvitetään rahallisesti.

Toimituskulut määräytyvät tuotteiden painon mukaan. Tarkat toimituskulut selviävät verkkokaupassa tuotteiden tilauksen yhteydessä ennen maksun suorittamista. Esimerkkejä toimituskuluista Suomeen voi katsoa FAQ-osiosta.

Verojen maksaminen

HUOM! Toistaiseksi tuotteiden kuljetus Suomeen on poissa käytöstä. Ainoa toimitusmahdollisuus on nouto Kalamajan myymälästämme. Voit halutessasi järjestää tuotteille itse kuljetuksen Suomeen, jolloin sinun tulee olla meihin yhteydessä tuotteiden luovuttamiseksi kuljetuspalvelun tarjoajalle. Tämän toistaiseksi voimassa olevan järjestelyn myötä edrinks.fi -sivustolta ostettujen tuotteiden verokäsittely tapahtuu Viron lainsäädännön mukaisesti. Alla oleva kuvaus mm. Suomeen maksettujen verojen osalta ei siis ole toistaiseksi voimassa. 

EU-lain mukaan myyjällä on velvollisuus kerätä ja maksaa kaikki Suomen valtion verot mukaan lukien valmistevero, juomapakkausvero ja arvonlisävero. Suorittamalla oston edrinks.fi -sivustolla ostaja vahvistaa ja valtuuttaa näistä velvollisuuksista huolehtimaan ja vastaamaan Edrinks OÜ:n. Edrinks OÜ:n veroedustaja Suomessa on Capstock Oy(arvonlisäverotunnisteen nro. 2293449-6, Capstock Oy:n valmisteveronumero Verohallinnon pitämässä rekisterissä on FI22934496C00).

eDrinksin Suomeen myymät tuotteet sisältävät Suomen valtion valmisteveron, juomapakkausveron ja arvonlisäveron.

Suorittamalla oston edrinks.ee -sivustolla ja noutamalla tavaran itse Virosta asiakas maksaa Viron valmisteveron, panttimaksun ja arvonlisäveron, joka on Suomeen verrattuna jonkin verran pienempi. Asiakas voi valita haluaako ostaa tuotteet Suomeen toimitettuna tai noutaa myymälästä Virossa.

Tuotteiden palauttaminen

Viron ja Euroopan unionin lakien mukaisesti alkoholijuomien myynnissä asiakkaalla ei ole oikeutta vetäytyä sopimuksesta.

Mikäli tuote tai tilattu määrä on virheellinen tulee siitä sekä mahdollinen syy todeta heti lähetin läsnäollessa ja lähettää vahingoittuneista tuotteista tilausnumero, valokuva ja selostus sähköpostitse osoitteeseen JetExpressin osalta info@kuller.ee  (+372 646 3222), tai vastaavasti asiakkaan valitseman lähetin antamaan sähköpostiosoitteeseen, sekä info@edrinks.fi tai puhelimitse +372 553 1236.

Tilauksen peruuttaminen

Tilauksen voi peruuttaa, mikäli tuotteita ei ole ehditty lähettää varastosta, ottamalla yhteyttä joko sähköpostitse info@edrinks.fi tai puhelimitse +372 553 1236. Jos tuotteet ovat lähteneet varastostamme tilausta ei voi enää peruuttaa.


Suostun
Henkilötietoja tarvitaan asiakkaan tilausten käsittelyyn ja toimituksiin. Ostohistorian tietoja (päivämäärä,
tuotteet, määrä, asiakastiedot) käytetään ostettujen tuotteiden ja palveluiden yhteenvedon laatimiseen ja
tuotteiden kysynnän analysointiin. Henkilötietojen käsittely